Grup de Distribució Costa Brava S.A. és una empresa de serveis per a la distribució de productes per al canal Horeca.

CBgrup ofereix als seus socis i associats serveis logístics i acords comercials, així com suport en comunicació i màrqueting per assolir els seus objectius comercials i donar el millor servei al client final.

CBgrup comença el 1988, moment en què 17 empreses de distribució independents s’uneixen per compartir compres. El 1991 el grup s’estableix com a Associació d’Interès Econòmic (A.I.E), però ja el 1995 els socis decideixen donar el pas de constituir-se com a Societat Anònima.

En conjunt, el grup i els seus socis superen els 188 milions d’euros en facturació, ocupen 829 treballadors, compten amb 28 centres de distribució que sumen 92.000m2 de superfície. Com a societat individual, CBgrup ha arribat als 16,9 milions d’euros de facturació al 2012, compta amb 20 llocs de treball i disposa d’un centre logístic a Sils, Girona, amb 11.000m2 i en procés d’ampliació.

17M. aprox

Facturació
Grup

188M. aprox

Facturació
empreses associades

829

Treballadors

37

Centres

92.000

  Superficie

Cronologia de CBgrup

 1988

 

Diversos empresaris de 17 empreses del sector de distribució de begudes s’uneixen per a crear una central de compres i posen les bases del futur CBgrup

 1991

 

El 19 de desembre les empreses fundadores es constitueixen la societat Grup de Compres Costa Brava, A.I.E. (Associació d’Interès Econòmic) i fixen la raó social a Barcelona.

1995

 

S’acorda canviar la denominació de la societat i convertir-la en Societat Anònima. Així, la denominació a partir del 23 de febrer passa a ser Grup de Distribució Costa Brava, S.A (CBgrup). L’empresa es constitueix principalment per donar serveis als propis associats. El 14 de desembre es constitueix la companyia Marcas Costa Brava, S.L (MCB).
S’inicia la construcció del primer centre logístic de CBgrup, en un solar d’11.000m2 a Sils (Girona). S’hi edifica una nau amb una superfície diàfana de 4.000m2 i amb 450m2 destinats a oficines i equipaments. Acord de dos anys amb Eckes Granini Internacional Gmbh per distribuir la gama de sucs Granini a l’estat espanyol, Portugal i Andorra

1996

 

Inici de l’activitat de Granini. S’assoleix l’objectiu fixat al primer any de distribuir 7MM de litres. S’acorda un mateix model de contracte de franquícia per a tots els agrupats a CBgrup, siguin socis o associats.

1997

 

Macro acord de distribució per Catalunya dels productes EYCAM, avui Nestlé Waters, pel canal Horeca.

1998

 

Neix l’aliança Eckes Granini Iberica S.A., entre les societats Eckes Granini Internacional Gmbh i Grup de Distribució Costa Brava S.A., amb un percentatge de participació del 51% per l’empresa alemanya i 49% per CBgrup. Aquesta nova societat es dedica principalment a la distribució dels productes Granini a l’estat espanyol, Portugal i Andorra. Gràcies a la infraestructura i l’experiència acumulada en els anys anteriors per CBgrup, les dues parts decideixen confiar totes les tasques administratives i logístiques a CBgrup

2000

 

Acord amb la marca CAFÉ CREM i IDEAL COFFEE per distribuir els seus productes al canal Horeca

2001

 

CBgrup adquireix el solar on ubicarà el segon centre logístic. Es tracta d’un terreny de 22.000m2 situat al Polígon Industrial Valdemuel, a Épila (Saragossa). S’hi construeix una nau totalment diàfana de 5.600m2 amb 8 molls de càrrega. 280m2 es destinen a oficines i equipaments.

2002

 

El 27 de febrer s’estableix un contracte de prestació de serveis logístics amb Eckes Granini Ibérica S.A. com a plataforma reguladora ubicada estratègicament a Épila (Saragossa) per donar cobertura a tota la península, millorant el servei i la logística.

2003

 

CBgrup renova el contracte de distribució amb Eckes Granini Internacional Gmbh.

2004

 

El 30 de setembre neix ADISCAT (Associació d’empreses de distribució i logística de begudes i alimentació de Catalunya), la primera associació a Catalunya per a la distribució al canal Horeca. L’objectiu de l’entitat, també única a l’Estat, és treballar de forma corporativa pels interessos comuns de les empreses del sector i donar valor a una estructura de fort contingut estratègic, béns i serveis. El 29 de desembre s’estableix un acord entre Eckes Granini i CBgrup mitjançant el qual CBgrup es converteix en Magatzem Regulador dels productes de Granini per als seus socis de Catalunya. Així, CBgrup prepara i lliura comandes a cada soci. A més, CBgrup és la plataforma per a altres clients distribuïdors d‘Eckes Granini Iberica que estan autoritzats a carregar a CBgrup.

2009

 

Inversió d’1,2 milions d’euros per ampliar la nau de Sils en 3.000m2 amb l’objectiu d’emmagatzemar productes de cafè, infusions i complements per al cafè. El 12 de maig es firma la compra a SYS S.A. de les marques CAFÉ CREM i IDEAL COFFEE, que el grup distribuïa des de l’any 2000. S’inicia la recerca de distribuïdors per comercialitzar aquests productes a l’estat espanyol. Contracte amb Ask Jolden per a la gestió de compra i selecció de cafès en origen i de finques seleccionades.

2010

 

CBgrup realitza millores en el seu sistema de control de traçabilitat, alhora que automatitza el seu servei de picking.

2011

 

Establiment d’un pla estratègic comercial i de marketing a 10 anys.

2012

 

Inversió de 360.000 euros en la millora de les instal·lacions de CBgrup a Épila (Saragossa).

2013

 

Socis, clients i partners celebrem el 25 Aniversari de la creació de la compañía al Gran Casino de Lloret.

2014

 

Llançament de les noves càpsules compatibles Café Crem. 4 varietats segons l’origen del cafè: Barahona, Sumatra, Malabar i Cerrado.

2015

 

Adquisició de les finques cafeteres Los Lirios (67,68 ha) i La Lanza (48,35 ha) a República Dominicana per part de la companyia, reforçant així la seva aposta decidida pel mercat del café.

2016

 

El grup acudeix com a expositor a Alimentaria 2016 amb la seva marca de Café Crem. Llançament del nou Café Mieludo.

2017

 

Es signa l’acord de col·laboració amb la Finca La Mami (10,67 ha) de República Dominicana. S’inicien els treballs de preparació i adequació del procés productiu.

2018

 

S’inicia l’adequació de les finques La Escuela (50,48 ha) i La Yolanda (17 ha) a República Dominicana per ampliar la producció de Cafè Mieludo.

2019

 

Iniciem el projecte de distribució de l’Alimentació FRED (productes refrigerats i control de temperatures).

2020

 

Comencem els treballs de preparació de la Finca Bien Bien (56 ha) a República Dominicana. S’adeqüen els accessos i s’inicia la neteja i plantació de cafetos.